Ezeket a filmeket várjuk legjobban az idén

Filmparadicsomjanuár 3, 2016

Tavaly számos kiváló alkotással örvendeztettek meg minket a filmesek, szerencsére idén is rengetek jónak ígérkező filmcsemegével próbálnak a mozikba csalogatni. Lássuk, mivel hívogat a 2016-os év.

 

A visszatérő

Alejandro González Iñárritu tavalyi Birdman filmje akkorát szólt, hogy még a Dagobah rendszerben is halhattak róla, nem is volt kérdés, hogy tűkön ülve várjuk következő moziját. Szerencsére nem sokáig tétlenkedett, így már év elején megtekinthetjük a Leonardo DiCaprio és Tom Hardy főszereplésével készült legújabb drámáját.

A forgatókönyv Hugh Glass igaz története alapján íródott, aki egy prémvadász volt a XIX. század elején, és egy vadászat során bekövetkezett medvetámadás után társai jól otthagyták a csávában. Már a trailerek alapján látszik, hogy korunk egyik legnagyobb Oscar-mellőzöttje ismét odatette magát, és lúdbőrözést előidézve próbál túlélni a zord vadonban. Vajon idén megkapja a hőn áhított aranyszobrocskát?

Magyar bemutató: 2016. január 14.

Steve Jobs

Hál’ istennek Hollywoodban gyorsan észbe kaptak, és belátták, hogy a 2013-as Ashton Kutcher nevével eladott iszonyatos borzadály  (Jobs) után azért méltóképpen is meg kellene emlékezni az egyik legnagyobb technikai forradalmár előtt. Szerencsére az új film kapott egy jó rendezőt (Danny Boyle személyében), és az inkompetens Kutcherrel ellentétben itt tényleg színészeket szerződtettek a producerek: Michael Fassbender, Kate Winslet, Jeff Daniels…stb. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Aaron Sorkin jegyzi.

A film az Apple atyjának lebilincselő és tragikus történetét tárja elénk, egészen az 1998-as iMac prezentációig.

Magyar bemutató: 2016. január 14.

Creed – Apollo fia

Az átlag néző biztosan úgy véli, “na már megint egy bokszolós film… minek?” De gondoljunk csak bele, mekkora hatással voltak ránk a következő filmek: Rocky, Dühöngő bika, Millió dolláros bébi, A harcos. Na, ugye! A Creedről – amit már novemberben bemutattak az Egyesült Államokban – pedig a kritikusok egyenesen ódákat zengnek.

Rocky Balboa ezúttal a szorítón kívül ténykedik, és ifjú tanítványának próbálja átadni tudását, hogyan kell pofonokat osztani. Adonis egy fiatal ökölvívó, kinek apja a legendás Apollo Creed volt, Rocky egyik legnagyobb ellenfele. A fiú nem találkozhatott apjával, mert születése előtt elhalálozott, de szeretne nyomdokaiba lépni, ezért megkéri Balboát, hogy készítse fel a nagy megmérettetésekre.

Magyar bemutató: 2016. január 21.

A nagy dobás

Mostanság – érdekes módon – kicsit megkésve érkeznek hozzánk a legújabb mozik. Ilyen Adam McKay legújabb rendezése is, melyet a tengerentúlon már december elején bemutattak. Az amerikai író, komikus és rendező ezúttal egy drámában csillogtatja meg tudását. Olyan neves színészeket sikerült megnyernie a szerepekre, mint Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt és Steve Carell.

A nemrég lezajlott gazdasági világválság előtt járunk, amikor néhány fiatal vészjóslatát kb. mindenki félvállról veszi – ők ezt kihasználva szépen megtömik a zsebüket.

Magyar bemutató: 2016. február 4.

Ave, Cézár

A Coen fivérek jelenléte egy filmnél szinte garancia a sikerre. 2016-ra megint egy rájuk oly jellemző fekete humorral megtűzdelt mozit készítettek nekünk, mely végén remélhetőleg ismét úgy érezzük majd magunkat, mint a Fargo után. Illusztris társaság képzi a színészgárdát: Ralph Fiennes,  Scarlett Johansson, George Clooney, Christopher Lambert, Josh Brolin, Dolph Lundgren és Jonah Hill.

Hollywood hőskorába repít vissza minket a történet, amikor egy filmforgatás során az ünnepelt sztárnak nyoma vész, ami kisebb galibát okoz.

Magyar bemutató: 2016. február 16.

Szenilla nyomában

Ki ne imádná a Pixar animációs filmjeit? 2003-ban egy emberként tapadtunk a vászonra, képernyőre, és az összes körmünket lerágva izgultuk végig az aggódó bohóchal, Pizsi és a szeleburdi Szenilla kalandjait. Szinte kínálkozott a lehetőség, hogy bizony Szenillának is el kell vesznie. Sokat kellett várnunk a folytatásra, reméljük, megérte.

Ahogy az a címből is kiderül, ezúttal a memóriazavaros palletás doktorhalra fókuszáltak a készítők, aki egy hirtelen előjött emlék következtében eszeveszetten elkezdi felkutatni a családját.

Magyar bemutató: 2016. június 16.

Bourne 5

Az elmúlt évtized egyik legpompásabb akciótrilógiájának igazi folytatása (a negyedik részről inkább ne beszéljünk) ugyan még nem kapott hivatalos címet, de azt már bizton tudjuk: Matt Damon visszatér, nemcsak mint Jason Bourne, hanem a forgatókönyv megírásában is szerepet vállalt. Paul Greengrass újra elfoglalta rendezői székét, így minden adott egy igazi Bourne-élményhez.

Nagy titkolózások vannak a film körül, ugyanis a sztoriról egyelőre semmit nem tudunk, és az előzetesre is várnunk kell még. A stáblistát böngészve olyan művészekre lehetünk figyelmesek, mint  Julia Stiles, Tommy Lee Jones és Vincent Cassel.

Magyar bemutató: 2016. július 29.

Inferno

Dan Brown nagy sikerű könyvsorozatának negyedik részét – a harmadik, Az elveszett jelkép című művét valamiért nem tartották celluloidra érdemesnek – is vászonra kanyarintják, melynek majd’ 80 %-át kicsiny hazánkban vették fel – így meglehet, hogy az a Forrest Gumpra hasonlító ürge a közértben, valóban Tom Hanks volt. Ron Howard harmadszor is elvállalta a direktori posztot, Hanks mellett pedig olyan színészek tűnnek majd fel, mint Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy és most kapaszkodj meg: Árpa Attila!!

Az amnéziás Robert Langdon egy firenzei kórházban tér magához, ahol szépen lassan ráeszmél, hogy oltári nagy galibában van, gonosztevők törtek az életére. A professzor felhúzza a nyúlcipőt és próbálja megtalálni a kirakós minden darabját.

Magyar bemutató: 2016. október

Legendás állatok és megfigyelésük

2011-ben szomorúan azt hihettük, lezárult egy korszak, kedvenc varázslótanoncunk története végleg véget ért (a moziban is). Kétségtelen, hogy J.K. Rowling egy olyan univerzumba repített el bennünket (seprűn), mely már-már függőséget okozott számunkra – sajnos a filmek nem tudták teljes mértékben átadni a varázslók varázslatos világát. Az angol írónő a Potter-könyvek között kiadott néhány kiegészítő könyvecskét, melyek a sorozatban is említésre kerültek, mint a diákok tankönyvei. Az egyik ilyen a Legendás állatok és megfigyelésük.

Az történet szerinti állatlexikon szerzőjének, Göthe Salamander korába utazunk vissza, kb. 70 évvel járunk Harryék előtt. Rendezőként David Yates dirigál, az író nem más mint J.K. Rowling, a színészek között pedig megtalálhatjuk Eddie Redmayne-t,  Colin Farrell-t, Ron Perlman-t és Jon Voight-ot is.

Magyar bemutató: 2016. november

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

2020-ig  – ahogy Hollywoodot ismerjük, 2900-ig – minden évben kapunk egy új Star Wars filmet – hogy ez jó-e, azt mindenki döntse el maga. A Rogue One a szériát tekintve különálló film lesz , valamikor az Egy új remény előtt játszódik majd. A 2014-es Godzilla rendezője, Gareth Edwards rendezi – reméljük, ez jobban sikerül! A főbb szerepekben Felicity Jones, Mads Mikkelsen és Forest Whitaker lesz látható.

A könyörtelen Galaktikus Birodalom megalakulása utáni időszakban vagyunk, amikor is egy kis csapatnyi lázadó megkísérli eltulajdonítani a szörnyű gigafegyver, a Halálcsillag tervrajzait.

Magyar bemutató: 2016. december 22.

Amik még érdekesek lehetnek:

február 18: Sérülés (dráma Will Smith-szel)

március 17: Kung Fu Panda 3 (ha nem volt még elég az első kettő)

március 25: Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (CGI-parádé Ben Affleck-kel)

április 16: A dzsungel könyve (élőszereplős látványorgia)

május 16: Angry Birds – A film (kedvenc mobilos játékunk)

augusztus 5: Suicide Squad – Öngyilkos osztag (Margot Robbie ismét szexi ruciban)

december 21: Assassin’s Creed (a népszerű videójáték alapján, Michael Fassbender-rel)

Kategória

Szólj hozzá

Név *
Adj meg egy nevet
Email *
Az email címedet nem tesszük közzé sehol
Weboldal

Lájkold oldalunkat!

 

Nagyra értékeljük!